Tervezési folyamat

Az épület

Véleményünk szerint egy élhető, használható épület vagy belső tér funkcionális megtervezésénél a legfontosabb a Megbízó ésszerű (!) kívánságainak maximális figyelembe vétele. Az épületet a használónak tervezzük!

Az igények alapján minden esetben egy olyan komplex, az építészeti adottságokkal harmonizáló belsőépítészeti alkotást hozunk létre, amelyben a tulajdonos igazán otthon érzi magát és méltán büszke rá. Fontosnak érezzük a minőségi és időtálló anyagok használatát és korszerű formák, belső terek kialakítását.

A folyamat

Az építészeti tervezéssel párhuzamosan, ha szükséges több találkozás során, felmérjük a Megbízó igényeit. Beszélgetünk a házról, a designról. Inspirálódunk. Az építészeti alapkoncepció kialakulása után indul a belsőépítészeti tervezés. A belsőépítészeti tervezés során a funkciók mélyére hatolunk, körüljárjuk a Megbízó működését. Az igények mentén kialakítjuk a belső terek stílusát, megteremtjük a funkció és a forma összhangját. Megtervezzük azt, amire a Megbízó álmában sem gondolt volna. Olyan enteriőrt, ami az Ő, vagy a vállalkozása igényeire van szabva és mindemellett egy magas szintű alkotás.

Ezt követően - a Megbízóval folyamatosan egyeztetve - kiválasztjuk a szükséges anyagokat, formákat (mobiliák, lámpák, burkolatok, tapéta, lámpa, szaniter, színek stb), majd elkészítjük a belsőépítészeti kiviteli terveket. Az elfogadott anyagokat táblázatokba gyűjtjük.

A belsőépítészeti kiviteli terv lineáris folytatása az építész tervnek. Olyan részletekre is kitér, amelyet az építész kiviteli tervnek nem kell tartalmazni, viszont elengedhetetlen a belső tér egységes, precíz megvalósításához. Minden részletet úgy formálunk, hogy az enteriőr egy koncepcionális egységet képezzen a házzal és végeredményben kiegyensúlyozott, harmonikus, előremutató designt alkossunk.